Звільнення Стефанишина: Аваков ухвалив категоричне рішення

Через бездіяльність та корумпованість, до числа звільнених увійшов і начальник ГУНП Закарпаття Роман Стефанишин.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звільняє керівників поліції в Львівській, Житомирській, Закарпатській і Запорізькій областях за неналежну організацію роботи поліції на місцях.

Під час розширеного засідання колегії, глава Національної поліції Сергій Князєв вказав на низку недоліків роботи керівництва поліції у декотрих областях. Він зазначив, що кожне десяте убивство залишається нерозкритим, у деяких областях відзначається дуже висока кількість злочинів, викрадення автомобілів.

Також Князєв заявив, що його непокоїть залучення керівного складу поліції до практики вимагання та одержання неправомірної вигоди.
За його словами, від початку року викрито у хабарництві і повідомлено про підозру 69 співробітників, кожен п’ятий з яких – керівник.
Як приклад він розповів, що керівник Пологівського райвідділу поліції Запорізької області був викрит та звільнений за хабарництво, новий начальник через 4 місяці був викритий у скоєнні такого ж злочину.

“Аналогічні факти в такий короткий термін свідчать про системність чи неналежний підбір кадрів“, – сказав Сергій Князєв.

Міністр Аваков попросив Князєва уточнити, в яких конкретно областях робота поліції організована на неналежному рівні. Глава Нацполіції повідомив, що у нього є “суттєві зауваження до керівників Львівської, Закарпатської, Запорізької та Житомирської областей”.
“Готовий прийняти кадрові рішення щодо цих керівників“, – сказав Князєв.

“Я вважаю, що повинна бути відповідальність, і ці керівники мають знайти іншу роботу”, – відповів Аваков.
Він додав, що чекає відповідних подань від Князєва і кадрових пропозицій.

Джерело: https://goo-gl.su/mIad

Схожі новини

Залишити коментар